Spoštovane stranke!


Informacije v povezavi z COVID 19 so dosegljive na spletni strani External link opens in new tab or windowNIJZ.Spoštovani obiskovalci spletne strani masažnega salona Nana tajska masaža, za vas bomo v razdelku novice objavljali zanimive prispevke o tajski masaži ter novice povezane z tajsko.


Eterična olja


Pri izvajanju tajske masaže z aromatičnimi olji uporabljamo masažno olje tajske sanje, ki vsebuje eterična olja.

Masažno olje vsebuje naslednja eterična olja:

  • ilang-ilang (odišavi in doda duh eksotike)
  • sladka pomaranča (izboljšuje razpoloženje)
  • limonska trava (razvaja in neguje)


Eterično olje: ILANG-ILANG

Ilang ilang ali kananga je tropsko zimzeleno drevo z tipičnimi lepimi rumenimi cvetovi, ki izredno lepo dišijo. Eterično olje je izredno priljubljeno v parfumski industriji, kjer ilang ilangu pravijo tudi roža vseh rož. Eterično olje se pridobiva s parno destilacijo cvetov. Ima antiseptične, pomirjevalne in antidepresivne lastnosti. Stimulira izločanje endorfina, sprošča mišice, vpliva na zniževanje krvnega tlaka in umirja prehitro dihanje. Pomirja vneto in aknasto kožo.


ETRIČNO OLJE: sladka pomaranča

Pomaranča je drevo, ki spada v družino citrusov in ima lepe sadeže oranžne barve. Eterično olje pridobivamo z hladnim tlačnim stiskanjem svežih lupin.

Terapevtske značilnosti in delovanje: protibakterijsko, protivirusno, protibolečinsko, protivnetno, antispazmodično, antidepresivno, astringentno, diuretično, imunostimulativno,…


ETRIČNO OLJE: limonska trava

Limonska trava je visoka izredno aromatična rastlina (trava), ki raste predvsem v tropskih področjih. V Indiji in Aziji je izredno popularen tudi čaj iz limonske trave, ki deluje izredno osvežilno. Eterično olje pridobivamo s parno destilacijo celih rastlin.  V aromaterapiji se uporablja za osvežitev prostorov, za zvišanje miselne koncentracije in blažitev depresije. Pri masaži pomaga vračati tonus usahlim mišicam. Zožuje kapilare ter neguje kožo z razširjenimi porami.